Πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους πολιτικοί και αθλητές αποχαιρέτησαν τον Θόδωρο Νικολαΐδη, τον εκδότη της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ». Ο εκλιπών, που υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλητικού τύπου και όχι μόνο, έφυγε από την ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 92 του χρόνια, ενώ η κηδεία του έγινε στο Πρώτο Νεκροταφείο. Ανάμεσα στο πλήθος που τον αποχαιρέτησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ», γεννημένος το 1925, υπήρξε από τους πρωτοπόρους αθλητικούς συντάκτες. Με τη συνδρομή των φίλων του, Κώστα Σισμάνη και Γιάννη Χιωτάκη ίδρυσαν το «Αθλητικό Φως» (η αρχική ονομασία της εφημερίδας). Αρχικά η εφημερίδα εκδιδόταν δυο φορές την εβδομάδα ενώ από την 1η Ιουλίου του 1967 σε καθημερινή βάση, έχοντας μετονομαστεί σε «Φως των Σπορ». Πριν την εκδοτική του δραστηριότητα, ο Θόδωρος Νικολαΐδης είχε δουλέψει στην «Αθλητική Ηχώ» και τον «Αθλητισμό».

Το φύλλο της Κυριακής ήταν το νούμερο 16.211 καθημερινής έκδοσης (χωρίς εκείνα της Δευτέρας) το πρώτο χωρίς την παρουσία του αλλά με την είδηση του θανάτου του στο εξώφυλλο και με τίτλο «Πέρασε στην ιστορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί πως σύσσωμος ήταν και ο αθλητικός Τύπος που αποχαιρέτησε τον Θεόδωρο Νικολαΐδη. Ακόμα και εφημερίδες προσκείμενες στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αναγνώρισαν το έργο του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης