Ένας άνθρωπος μοναχικός, άπορος και αβοήθητος: Αυτή ήταν η Ευτυχία Ποποδάκη που το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα προ ημερών, όταν έπειτα από διακοπή ρεύματος λόγω χρεών το μηχάνημα που την κρατούσε στη ζωή σταμάτησε να λειτουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τετραπληγική Ευτυχία Ποποδάκη από τα Χανιά «χτυπήθηκε» από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (A. L. S.) το έτος 1993,όταν ήταν 35 ετών. Έκτοτε, ζούσε μοναχικά στο σπίτι της στα Χανιά, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα προς το ζην.

Όλα τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα όπως αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές και το κράτος γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η γυναίκα αυτή.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα γεγονότα, όπως η ίδια η Ευτυχία τα είχε περιγράψει με επιστολές της προς την Πολιτεία, τις οποίες το zougla.gr είχε δημοσιεύσει στις 9 Νοεμβρίου του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 56χρονη, σε μία επιστολή της περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο τα δύσκολα χρόνια της νεότητάς της αλλά και την περίοδο-σταθμό στη ζωή της, όταν «χτυπήθηκε» από την σπάνια ασθένεια η οποία την κατέστησε τετραπληγική.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε εδάφιο του άρθρου του zougla.gr για να μάθουν -όσοι δεν γνωρίζουν- τι βίωσε η γυναίκα αυτή, όταν ήρθε αντιμέτωπη με το «τέρας» της γραφειοκρατίας:

Η Ευτυχία, μία αληθινή βιοπαλαιστής, προτού νοσήσει, δούλευε στα χωράφια και με δυσκολία κατάφερνε να βγάζει τα προς το ζην για την ίδια και τα τρία ανήλικα παιδιά της. Εν έτει 1992 και έχοντας καταφέρει να μαζέψει ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό- με στερήσεις και θυσίες- αποφάσισε να ανοίξει ένα ανθοπωλείο 15 τ.μ.. Η γυναίκα αυτή, όντας ανίδεη για τον κόσμο των επιχειρήσεων, ανέθεσε τις γραφειοκρατικές υποθέσεις της σε έναν λογιστή, εκλιπόντα πλέον, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δεν την ενημέρωσε ότι ήταν απαραίτητο να υπαχθεί σε ταμείο εμπόρων.

Τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την ίδια διότι, εκτός από την ασθένειά της, είχε να αντιμετωπίσει και το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο τελικά της αποστέρησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σύνταξη αναπηρίας του ΟΓΑ.

Ο λόγος;

To «τέρας» αυτό «θυμήθηκε» έπειτα από μία σχεδόν εικοσαετία ότι η κ. Ποποδάκη είναι ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, το οποίο μπορεί τυπικά να φαίνεται ότι έχει κλείσει πρόσφατα, επί της ουσίας όμως στο κατάστημα είχε μπει «λουκέτο» από το 1996! Μάλιστα, η ίδια φαίνεται να χρωστάει στο ταμείο εμπόρων το ποσό των 45.000 ευρώ!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία που της παρέχει το ιατροφαρμακευτικό υλικό που χρειάζεται, σταμάτησε να της κάνει πίστωση.

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ

Οι επιστολές της Ευ. Ποποδάκη προς την Πολιτεία και η απάντηση που έλαβε από τον ΟΓΑ για την διακοπή καταβολής της σύνταξής της:



Το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές και το κράτος κώφευαν επιδεικτικά στις συνεχείς εκκλήσεις ενός άπορου πολίτη για βοήθεια -από ανθρωπιστική και μόνο άποψη- δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως εγκληματική αμέλεια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης