Ρεπορτάζ: Μάριος Βελέντζας
Φωτογραφίες: Ράνια Χατζημιχάλη

«Τρέχουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του» ήταν η φράση που επέλεξε αυτή τη φορά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Αγώνα «Greece Race for the Cure», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έκαναν την εμφάνισή τους στη γραμμή της αφετηρίας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε όσους δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο.

«Με αυτή τη διοργάνωση θέλουμε να τιμήσουμε τις γυναίκες που έχασαν ή νίκησαν τη μάχη με την ασθένεια και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Για εμάς κάθε ζωή είναι σημαντική. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε μέχρι να βρεθούν οι θεραπείες που θα βάλουν τέλος σε αυτή την ασθένεια!», δήλωσε στο περιθώριο της διοργάνωσης η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Την Κυριακή δεν ήταν απλά ένας αγώνας ή μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας έτρεξαν ή περπάτησαν για να τιμήσουν αυτούς που έφυγαν και εκείνους που είναι ακόμα εδώ και συνεχίζουν να αγωνίζονται, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα παγκόσμιο μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασθένεια παύει να απομονώνει τον άνθρωπο και γίνεται η αφορμή για την ένταξη του στην κοινωνική ομάδα. Την Κυριακή ο κόσμος που έδωσε το παρόν, έστειλε το μήνυμα πως «στη μάχη κατά του καρκίνου δεν είσαι μόνος». Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μας αφορά όλους.

«Αυτό που συμβαίνει στους… άλλους, αργά ή γρήγορα διαπιστώνουμε ότι συνέβη σε εμάς, καθώς ο… άλλος, είμαστε εμείς»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης