«Γνωρίζω Έλληνες δικαστές που πλούτισαν κατά τη διαδρομή τους στη Δικαιοσύνη και όχι από κληρονομιές και λαχεία ή από κάτι παρεμφερές».

Αυτό καταγγέλλει με τη συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η δικαστής Τόνια Ηλία, η οποία εδώ και τρία χρόνια μάχεται να μην εκδοθεί στην Ελλάδα και ως τώρα τα έχει καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρία Ηλία, οι πολίτες εξεπλάγησαν από τη φυγή σας και διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν δικαστής να δίνει τέτοιο παράδειγμα, αντί να σπεύσει στους συναδέλφους της να απαντήσει στις κατηγορίες. Πώς θα πείσετε όχι μόνο για την αθωότητά σας, αλλά και για τη σοβαρότητά σας;

Δεν απέδρασα, αλλά έφυγα με δημόσια δήλωση στο αεροδρόμιο. Είπα τότε ότι είχα δεχθεί απειλή ζωής λόγω των αποκαλύψεων που είχα κάνει στα ΜΜΕ. Και είπα ότι έφευγα γιατί φοβόμουν για τη ζωή μου. Οργάνωσαν κάποιοι από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. το διασυρμό μου με σύμπραξη μέρους της τότε ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Οπότε η τύχη μου ήταν προδιαγεγραμμένη. Δεν έφυγα λοιπόν κρυφά, αλλά με δημόσια δήλωση, με την οποία ενημέρωσα τους πολίτες ότι καταδιώκομαι άδικα με πολιτικές και δικαστικές σκοπιμότητες. Τα στοιχεία σε βάρος μου ήταν όλα ψεύτικα και κατασκευασμένα. Απόδειξη ότι σήμερα έχουν καταρρεύσει, με αθώωση όλων των συγκατηγορουμένων μου και απόσυρση από μέρους της Εισαγγελίας των 4 από τις 5 κατηγορίες. Η απόσυρση έγινε αναγκαστικά εκ του νόμου και δεν μου χαρίστηκαν σε τίποτα.

Γιατί ακριβώς κατηγορείστε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννοείτε προφανώς για ποιο λόγο η Ελλάδα ζητάει την έκδοσή μου; Αρχικά η έκδοσή μου ζητήθηκε βάσει 5 ευρωπαϊκών ενταλμάτων, εκ των οποίων τα 4 και μέρος του 5ου στηρίζονταν σε ερήμην μου καταδικαστικές αποφάσεις, των οποίων τη νομιμότητα και εκτελεστότητα προσέβαλα επιτυχώς στη διάρκεια διαδικασίας της έκδοσής μου στο αγγλικό δικαστήριο. Αποτέλεσμα: αυτή τη στιγμή έχουν αποσυρθεί εκ του νόμου από τις ελληνικές αρχές 4 ευρωπαϊκά εντάλματα και παραμένει σε βάρος μου το 5ο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, απάτης, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τη νομιμότητα των οποίων και σε αυτό ακόμα το στάδιο της διαδικασίας εξακολουθώ να αμφισβητώ και να προσβάλλω.

Γιατί δεν εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας;

Διότι στη δική μου περίπτωση λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί σε βάρος μου η λεγόμενη ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που κατά καιρούς διέπει και τον δικαστικό χώρο, με κύριο χαρακτηριστικό της την παντελή έλλειψη νομιμότητας και πλήρη επικράτηση της σκοπιμότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θα εκδοθείτε τελικά;

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΤΕ!!!… Παρά μόνο εάν αποσυρθούν από τις ελληνικές αρχές όλες οι κακόβουλα κατασκευασμένες σε βάρος μου κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Χωρίς τη συναίνεσή μου, σε ένα κράτος δικαίου σαν την Αγγλία, ανεπίδεκτο σκοπιμοτήτων, πολιτικών παρεμβάσεων και ειλημμένων αποφάσεων, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την απόφαση του δικαστηρίου με δεδομένη την υφιστάμενη, δεσμευτική συνθήκη της ΕΟΚ που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο κρατών και τη σφοδρή διαρκή αντιδικία μεταξύ εμού και των ελληνικών αρχών.

Τι ακριβώς φοβάστε στην Ελλάδα;

Ό,τι ακριβώς θα φοβόταν ο οιοσδήποτε Έλληνας πολίτης στη θέση μου που, έχοντας ήδη υποστεί τόση αδικία, θα έπρεπε εκ νέου να αντιμετωπίσει μόνος του, χωρίς πλάτες και πάμφτωχος -ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΜΠΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ- όλη τη συσσωρευμένη επί σειρά ετών σε βάρος του εχθρότητα από μέρος του δικαστικού, επιχειρησιακού και πολιτικού κατεστημένου, με ό,τι αυτό μπορεί να έχει ως επακόλουθο.

Γιατί λέτε ότι η δική σας περίπτωση έκδοσης είναι εξαίρεση και γιατί λέτε ότι μεταφέρθηκαν στην Αγγλία ψευδή στοιχεία σε βάρος σας;

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις για μένα συναδέλφων σας, είπα ότι η δική μου περίπτωση έκδοσης είναι ιδιάζουσα περίπτωση και δεν μπορεί να εκληφθεί ως κανόνας χρονοβόρου διαδικασίας των εκδόσεων στο αγγλικό κράτος, λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας του.

Ο λόγος που το είπα αυτό είναι ότι η επί τρία χρόνια καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης από το δικαστήριο στη δική μου περίπτωση οφείλεται κυρίως στη μέχρι τώρα επιτυχή και αποτελεσματική από μέρους μου προσβολή της νομιμότητας και εκτελεστότητας των σε βάρος μου εκδοθέντων από τις ελληνικές αρχές ενταλμάτων, παρά τη συνεχή αποστολή ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών από μέρους των ελληνικών αρχών με σκοπό να πετύχουν παράνομα την έκδοσή μου
στην Ελλάδα.

Πολύ σωστά θα με ρωτήσετε: «αυτό λέγεται Δικαιοσύνη;». Σας απαντώ ο προβληματισμός να είναι δικός σας και τα συμπεράσματα στους αναγνώστες σας. Ειδικότερα θα αναφερθώ μόνο στο τελευταίο έγγραφο της ελληνικής εισαγγελίας με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2013 που υπογράφεται από την εισαγγελέα κ. Άννα Ζαΐρη, με το οποίο οι ελληνικές αρχές διαστρεβλώνουν σκόπιμα την ερμηνεία του νέου άρθρου 406Α του Ποινικού Κώδικα, καθώς και τις έννομες συνέπειες της αθώωσης όλων μου των συγκατηγορουμένων για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στις σε βάρος μου υφιστάμενες κατηγορίες. Σας επισυνάπτω το έγγραφο αυτό της Εισαγγελίας και καλώ τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως αρμόδιο υπουργό για θέματα εκδόσεων, να ζητήσει να λάβει γνώση αυτού του εγγράφου και να πράξει τα δέοντα, τόσο εντός του ελληνικού χώρου αλλά κυρίως εκτός. 

Θα ήθελα να τονίσω ότι ψευδή στοιχεία σε βάρος μου εξακολουθούν να μεταφέρονται και από μέρους συναδέλφων σας δημοσιογράφων.

Υπάρχει διαφθορά στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Θα σας απαντήσω ότι μπορεί πανεύκολα να εξακριβωθεί ανά πάσα στιγμή η διαφθορά στην ελληνική δικαιοσύνη με σωστή και όχι δήθεν ενεργοποίηση του ουσιαστικού ελέγχου του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δικαστών. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι εν ενεργεία δικαστές που κατέστησαν πλουσιότεροι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, χωρίς να έχουν γίνει αποδέκτες κάποιας κληρονομιάς, πλούσιου γάμου, λαχείου κλπ. αναμφισβήτητα ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ! Τέτοιος ουσιαστικά όμως έλεγχος μέχρι τώρα δεν έγινε ποτέ στο χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί γνωρίζω αρκετούς που πλούτισαν ως δικαστές χωρίς να πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που προανέφερα και χωρίς να ελεγχθούν ουσιαστικά ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ!!!… Τα παραπάνω βέβαια παρασάγγας απέχουν από το να χαρακτηρισθούν ως διεφθαρμένοι δικαστές και να καταδικαστούν ως εκ δόλου παραλείψαντες να υποβάλουν δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ δικαστές που δεν έχουν τίποτα. Αυτό συνέβη και στη δική μου περίπτωση, γιατί όχι μόνο δεν πλούτισα ως δικαστής, αλλά κατέστην αποδεδειγμένα και πολύ φτωχότερη. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Υπάρχει στη Δικαιοσύνη πνεύμα τιμωρίας Αγιάννηδων και ατιμωρησίας ισχυρών;

Νομίζω ότι η απάντησή μου στην προηγούμενή σας ερώτηση σας καλύπτει πλήρως.

Έχουν βρεθεί στις φυλακές άνθρωποι άδικα;

Βεβαίως, είτε από ανθρώπινο λάθος είτε από σκοπιμότητα.

Έχουν ενταφιασθεί υποθέσεις καραμπινάτες στην ελληνική δικαιοσύνη;

Με πλήρη ευθύνη αυτού που δηλώνω, στα πλαίσια της κατά καιρούς ισχύουσας αρχής των άνωθεν ειλημμένων αποφάσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω σκοπιμότητας, πολύ συχνά κάνουν την τρίχα τριχιά και διυλίζουν τον κώνωπα, καταπίνοντας όμως την κάμηλο, παραβιάζοντας φυσικά πλήρως κάθε έννοια δικαίου. Βλέπε ατιμωρησία δικαστών στην περίπτωση παρέλευσης των 18μηνου για παραπομπή σε δίκη του Ν. Μαζιώτη με την αιτιολογία της έλλειψης χώρου για τη διεξαγωγή της δίκης, κατά τα λεγόμενα της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Θάνου. Πολύ σωστά θα με ρωτήσετε: «αυτό λέγεται Δικαιοσύνη;». Σας απαντώ ο προβληματισμός να είναι δικός σας και τα συμπεράσματα στους αναγνώστες σας.

Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ηγεσίες της Δικαιοσύνης;

Με την κρίση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή πολιτικά πρόσωπα επιλέγουν δικαστές! Αυτός ο διορισμός έχει επικριθεί από τους πλέον έγκριτους νομικούς και έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα υπόνοιες για την ανεξαρτησία. Συγκεκριμένα θα αναφέρω ότι ο κ. Σανιδάς επελέγη στη θέση του εισαγγελέα από την τότε κυβέρνηση λίγο μετά τις διαδικασίες για το λεγόμενο παραδικαστικό, που αφορούσε και τη δική μου περίπτωση. Όλα κατέρρευσαν. Ας μην ξεχνάμε το ρόλο του στην υπόθεση Βατοπεδίου εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν από τη Δικαιοσύνη δυο ακέραιοι εισαγγελείς, δηλαδή οι κ.κ. Κολιούσης και Σωτηροπούλου. Τα κριτήρια είναι λοιπόν ποιοι είναι πολιτικά αρεστοί.

Την ίδια ημέρα παραιτείται ο Ρουσόπουλος από την κυβέρνηση και εγκρίνεται η δανειοδότηση του ομίλου με τον οποίο βρισκόταν σε σύγκρουση. Πώς το κρίνετε;

Όχι τυχαίο. Χρειάζεται οπωσδήποτε διερεύνηση και από τη Δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης