Αίσιο τέλος είχε η ομηρία της διευθύντριας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τεκτερίδης και η διευθύντρια της τράπεζαςΟ Γιώργος Τεκτερίδης, γνωστός επιχειρηματίας στον Νομό Πέλλας, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση «φρουτάκια» που είχε αποκαλυφθεί στις τηλεοπτικές εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» το 2002, απειλούσε από το πρωί της Πέμπτης να αυτοπυρποληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο άνδρας κρατούσε όμηρο τη διευθύντρια του Ταμείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέλουσε με βενζίνη το γραφείο της και απειλούσε να βάλει φωτιά.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του 62χρονου ολοκληρώθηκανΦωτό ντοκουμέντο: Πασχαλίδης-Τεκτερίδης λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιχειρηματίας είχε μία τεράστια περιουσία στον Νομό Πέλλας – καφετέριες, σινεμά, οικοδομικές επιχειρήσεις.

O πρώην εκδότης από τη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε από τη διευθύντρια χρήματα που έχουν παρακρατηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, λόγω οφειλών στην Εφορία.


(Η διευθύντρια υπέστη σοκ από την ιδιότυπη ομηρία)


(Ο επιχειρηματίας)


(οδός Ερμού και Κάρολου Ντηλ)

Τα «φρουτάκια» και η φιλία με τον πανίσχυρο υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Πασχαλίδη

Το 2002, η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει τη δράση του Τεκτερίδη στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Θεωρείται, άλλωστε, ο πρωτεργάτης του παράνομου «στοιχήματος» στην Πέλλα.

Σοκ είχε προκαλέσει η φωτογραφία-ντοκουμέντο της «Ζούγκλας» που παρουσίαζε τον Τεκτερίδη να κάθεται με άνεση στο γραφείο του με τον τότε υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Γ. Πασχαλίδη, και να κουβεντιάζουν.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ασφάλεια Γιαννιτσών, μπήκε στον χώρο διενέργειας του παράνομου «στοιχήματος», όπου βρήκε μέσα σε εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο μετρητά ύψους 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 340.750.000 δραχμές, και οκτώ τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολ. ΗΠΑ. Επίσης, βρήκε 16.000 μετοχές της εταιρείας «Sparknet», δύο «χρυσές κάρτες» απεριόριστης πίστωσης, 12 βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών μάρκας «Μπερέτα» και 27 σφαίρες ιδίου διαμετρήματος, καθώς και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Γ. Τεκτερίδη – δρούσε ως «πράκτορας» ξένων εταιρειών – που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, σε ένα από τα καταστήματά του εντοπίστηκαν ονόματα παικτών παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης