Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Bίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλιά της Βουλής, όπου νωρίτερα εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο.

Oι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια λίγο μετά τις 13.00 και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανεβεί τα σκαλιά του Κοινοβουλίου. Αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο τούς απώθησαν με τη βία, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.
Περί τις 14.50 οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 15.00 επικράτησε νέα ένταση, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο χέρι. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοι διαμαρτύρονται καθως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης