Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Ρόδου δέχτηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη  ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, με την ευκαιρία των αποκαλούμενων «Ανοιξιάτικων συναντήσεων». Πρόκειται για οργανωμένες ομαδικές διακοπές που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκεί το 2015 και το 2016 χιλιάδες μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, ο αυτριακός πρόεδρος τόνισε ότι οι εν λόγω παραδοσιακές «συναντήσεις» θα συμβάλλουν στην περαιτέρω σύσφιξη των στενών σχέσεων των λαών Αυστρίας και Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη ροδιακή αντιπροσωπεία πολιτικών και επιχειρηματιών συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνιο Καμπουράκη.

Ο κ. Φίσερ αναφέρθηκε στις όμορφες εμπειρίες από ταξίδια διακοπών –«τουλάχιστον οκτώ» – που πραγματοποίησε στο παρελθόν σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και στη Ρόδο.

Μίλησε, επίσης, για τη σειρά των επίσημων ταξιδιών του και των επαφών του με την εκάστοτε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, τόσο ως πρόεδρος της αυστριακής Βουλής όσο και ως πρόεδρος της χώρας του, παραπέμποντας και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συνομιλίες του, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, οργάνωση που από την ίδρυση της το 1949 εκπροσωπεί τα συμφέροντα συνταξιούχων στην Αυστρία, αριθμεί σήμερα 400.000 μέλη, για τα οποία διοργανώνει, μεταξύ άλλων, εδώ και 40 χρόνια ομαδικά ταξίδια, τις ανοιξιάτικες και τις φθινοπωρινές «συναντήσεις».

Για τις ανοιξιάτικες συναντήσεις του 2015 και του 2016, που έχει επιλεγεί ως προορισμός η Ρόδος, αναμένονται περίπου 8.000 επισκέπτες ανά έτος. Αυτό σημαίνει περίπου 50.000 διανυκτερεύσεις εκτός σεζόν και αποτελεί μια ιδιαίτερα σοβαρή συμβολή για τον τουρισμό του νησιού τον Απρίλιο και εν μέρει τον Μάιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης