Όλα όσα δεν έχουν κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια να επιλύσουν οι πολιτικοί, υπόσχονται ότι θα προσπαθήσουν να τα διορθώσουν οι επιχειρηματίες της Τουρκίας-Ελλάδας και Κύπρου.

Οι εκπρόσωποι των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινό διαιτητικό κέντρο που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση εμπορικών αγαθών ώστε να προωθηθεί η επανένωση της διχασμένης Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι κορυφαίοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες , μαζί με τους ομολόγους τους από Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν σε συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη –στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Λευκωσίας- να εξετάσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία επίλυσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Αγαθών Ριφάτ Rifat Hisarcıklıoğlu, με τον Έλληνα ομόλογό του Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους προέδρους των δύο αντίστοιχων Κυπριακών Επιμελητηρίων Φικρί Τόρος και Φειδίας Πηλίδης, εξέφρασαν απόλυτη συμφωνία με την τελική διακήρυξη του Φόρουμ.

Και οι τέσσερις συμφώνησαν να προωθήσουν πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθεί μηχανισμός συνεργασίας και να πραγματοποιούνται συχνές συναντήσεις προκειμένου να υπάρξει στενότερη επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συνάντηση του φόρουμ είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στην ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας και η επόμενη έχει προγραμματισθεί να γίνει στην Αθήνα το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Χισαρτσικλίογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

*Στη φωτογραφία: Οι Rifat Hisarcıklıoğlu (Αρ), Κωνσταντίνος Μίχαλος (Κ), και οι Κύπριοι Fikri Toros (Δε) and Φειδίας Πειλίδης (2ος Αρ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης