Θύματα απαγωγής και παράνομης κράτησης έπεσαν 13 άτομα, ξένης υπηκοότητας, από δύο αλλοδαπούς 62 και 17 ετών.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε καταγγελία χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα για αρπαγή 13 αλλοδαπών και παράνομη κατακράτησή τους σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και αστυνομικοί εντόπισαν και απελευθέρωσαν από αποθήκη της προαναφερόμενης περιοχής 10 αλλοδαπούς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα θύματα, μαζί με τρία άτομα ακόμη, που διέφυγαν από τον παραπάνω χώρο, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από περιοχή του Έβρου με τη συνδρομή λαθροδιακινητών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, οι συλληφθέντες μαζί με ακόμη δύο συνεργούς απαιτούσαν εκβιαστικά τόσο από τους ίδιους όσο και από συγγενείς τους την καταβολή χρηματικών ποσών, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν από την κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ, δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες πακιστανικών Αρχών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της ληστείας και για παράβαση της νομοθεσίας Περί Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπών διατάξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης