Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός ο οποίος χθες έπεσε με το Ι.Χ. του πάνω σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμη τρεις.

Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και η 9χρονη κόρη του 40χρονου οδηγού. Το κοριτσάκι φαίνεται πως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.
«Είχαμε αργήσει στο σχολείο. Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα ένα μπαμ. Χτύπησα» είπε η 9χρονη«Είμαι σοκαρισμένος, δεν θυμάμαι τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου» ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η 9χρονη, η οποία δήλωσε στους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας τα εξής: «Είχαμε αργήσει στο σχολείο. Ο μπαμπάς έτρεχε να προλάβουμε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα ένα μπαμ. Χτύπησα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού μίλησε στο Star και είπε χαρακτηριστικά: «Μου λέει (ο σύζυγος) δεν ξέρω τι έχει γίνει, δεν θυμάμαι τίποτα, μου λέει. Η κόρη είναι ταραγμένη. Είδε τον πατέρα με αίμα. Πώς να μην είναι! Δεν μιλάει. Λέει καλύτερα να είχα μείνει σπίτι. Να μην είχα πάει σχολείο. Νιώθει και αυτή ότι έφταιγε… Λυπάμαι που έγινε αυτό».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», οι αξιωματικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμούν πως αιτία του δυστυχήματος ήταν η μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο 40χρονος οδηγός σε συνδυασμό με τα φθαρμένα ελαστικά στο αυτοκίνητό του.
Η τραγωδία
Ήταν χθες στις 08.20, όταν ένα Ι.Χ. ασημί χρώματος παρεκκλίνει της πορείας του και πέφτει με ταχύτητα πάνω σε στάση λεωφορείου.
Ένας 70χρονος εγκλωβίζεται ανάμεσα στο αυτοκίνητο και σε μία κολόνα. Το χτύπημα απεδείχθη μοιραίο για τον ίδιο. Από το τροχαίο που συνέβη επί της οδού Γ. Παπανδρέου 119 τραυματίστηκαν επίσης ο οδηγός, η 9χρονη κόρη του καθώς και ακόμη ένα άτομο.
Περιπολικό, όχημα του ΕΚΑΒ καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες, έσπευσαν στο σημείο.
Οι μαρτυρίες ότι προηγουμένως έτερο όχημα χτύπησε το συγκεκριμένο Ι.Χ., με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει της πορείας του και να πέσει πάνω στη στάση, δεν επιβεβαιώθηκαν από την Τροχαία.
«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε με ταχύτητα στη στάση, όπου περίμεναν το λεωφορείο ο 70χρονος, που έχασε τη ζωή του, και ο 80χρονος που τραυματίστηκε» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από την Τροχαία.
Η προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού συνεχίζεται.
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης