Σε αλλαγές προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ώστε να γίνει «ως φόρος δικαιότερος και πιο αναλογικός», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός, τόνισε ότι «με δεδομένη την οροφή των 2,65 δισ. στην εισπραξιμότητα του φόρου γίνονται συζητήσεις για αλλαγές στο εσωτερικό του», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «το αίσθημα του δικαίου θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με μεταφορά ποσού από τον κύριο φόρο που αφορά σε όλα τα ακίνητα στον συμπληρωματικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι ο φόρος θα πρέπει να έχει εισπραχθεί μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2016 ώστε να εγγραφεί εισπρακτικά μέσα στο 2015, θέμα όμως το οποίο εξετάζεται από τους θεσμούς, ενώ τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν, μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για την εκκαθάριση του φόρου άμεσα και οι μεγαλύτερες τροποποιήσεις να γίνουν το 2016.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε δύσκολες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κλίμα ευτυχίας αλλά και ότι είναι σαφές πως «δεν υπάρχει άλλη λύση». Μάλιστα, κάλεσε όποιον έχει «να καταθέσει ένα άλλο αφήγημα, να το κάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης