Αν πράγματι έχει παντελή έλλειψη καταλογισμού, με συνέπεια να μην αντιλαμβάνεται το άδικο και τις συνέπειες των πράξεών του, θα εξετάσουν τρεις ψυχίατροι στο «Δαφνί», όπου οδηγήθηκε από την Παρασκευή με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 34χρονος που την Πρωτοχρονιά έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης και επιχείρησε, ευτυχώς χωρίς επιτυχία να κάνει το ίδιο με τη μητέρα του και έναν συγχωριανό του.

Καθώς, έχει ήδη νοσηλευθεί τρεις φορές σε ψυχιατρικές κλινικές με διαγνωσμένη σχιζοφρένεια, αν αυτό επιβεβαιωθεί και από την πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε χθες, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα «η πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη αν όταν την διέπραξε, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελε να τους τιμωρήσει»

Ο 34χρονος, το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο Μαίρη Πλευριά, η οποία διορίσθηκε για την υπεράσπισή του, πέρασε την πόρτα του Ανακριτή, προκειμένου να εξηγήσει τις πράξεις του.

Υποστήριξε, ότι δεν είχε πρόθεση να κάψει τους γονείς του, αλλά ήθελε να τους προκαλέσει σωματικές βλάβες, τιμωρώντας τους, επειδή αυτοί υπέγραφαν για τον εγκλεισμό του τρεις φορές στο ψυχιατρείο. Πρώτη φορά νοσηλεύθηκε το 2006, μετά ακολούθησε δεύτερη νοσηλεία το 2008 και τελευταία φορά ο εγκλεισμός του έγινε τον Αύγουστο του 2017 και περίπου ένα μήνα μετά βγήκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, όπως είπε στον Ανακριτή, θεώρησε ότι ήταν άδικο και γι’ αυτό ήθελε να τους τιμωρήσει.
Ισχυρίσθηκε επίσης, ότι οι σχέσεις με τους γονείς του δεν ήταν καλές, ενώ μίλησε και για άσχημη συμπεριφορά του πατριού του στον ίδιο.

Ευθύνες απέδωσε και στη μητέρα του, η οποία επίσης, όπως είπε υπέγραφε για να εγκλεισθεί σε ψυχιατρεία.

Σε ό,τι δε αφορά το συγχωριανό του, υποστήριξε ότι του είχε κάνει πολλά κατά καιρούς και ήθελε να τιμωρήσει κι αυτόν.

Ολική έλλειψη λογικής και συνείδησης

Όπως σημείωσε μετά την απολογία του μιλώντας στο «Θ», η δικηγόρος του κ. Πλευριά, ο 34χρονος, που έχει διαγνωσθεί με σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και ψυχωτικό σύνδρομο (σχιζοφρένεια), πρέπει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και του έχει αναγνωρισθεί αναπηρία 67% και άνω.

Παράλληλα, η κα Πλευριά κατέθεσε αίτημα αναγνώρισης παντελούς έλλειψης καταλογισμού στον 34χρονο κατά την διάπραξη των πράξεών του.

Κατόπιν αυτών, ο Ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, διέταξαν την προσωρινή του κράτηση στο «Δαφνί», όπου θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από τρείς ψυχιάτρους για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο 34χρονος έχει ολική έλλειψη λογικής και συνείδησης.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης