Κονδύλι ύψους δέκα εκατ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Εκεί θα γίνει μια παρέμβαση ύψους 10 εκ. ευρώ, προκειμένου, μόλις αποδοθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα και με την προεκλογική μας δέσμευση την οποία υλοποιούμε και κάνουμε πράξη, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου πανέμορφου μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες, στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ανέφερε ακόμη ότι «στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις» και επισήμανε ότι η Περιφέρεια περιμένει από τους δήμους να ξεκινήσουν τις μελέτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα οδικά έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και Θεσσαλονίκης – Σερρών και σε λίγο καιρό, αφού δοθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ξεκινήσουν εργασίες στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μουδανίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης