Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο έπειτα από τη σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη τριών ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για εξτρεμιστική δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι Βρετανοί ιρακινής καταγωγής, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία.

Αρχικά τέθηκαν υπό κράτηση το απόγευμα του Σαββάτου ένας 28χρονος και ένας 22χρονος, όταν διαπιστώθηκε ότι μέσα στο τροχόσπιτό τους -το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης- έκρυβαν ένα μικρό… οπλοστάσιο. Ειδικότερα, εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • 18 όπλα και
  • 40.000 σφαίρες των 22 mm.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη και ενός 39χρονου, ο οποίος μετέφερε βαρύ οπλισμό με το τροχόσπιτό του. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός του οχήματος κοντά στον τελωνειακό σταθμό των Κήπων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τέσσερα όπλα
  • 200.000 σφαίρες και 
  • οκτώ διόπτρες.

Οι συλληφθέντες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και είναι πολύ πιθανό να είχαν τελικό προορισμό τη Συρία, όπου μαίνεται η εμφύλια σύρραξη ή το Ιράκ όπου Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά συγκρούονται με εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Βίντεο και φωτογραφίες από τα όπλα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στην Αλεξανδρούπολη
 
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Interpol.

Ένα μικρό… οπλοστάσιο εντοπίστηκε στα δύο τροχόσπιτα των συλληφθέντων​Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις συλληφθέντες δεν βρίσκονται σε κάποια από τις βάσεις δεδομένων με Ευρωπαίους πολίτες που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να πολεμήσουν στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο 39χρονος, μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι Κούρδος και ο οπλισμός που μετέφερε στο τροχόσπιτο θα δινόταν σε ομάδες που μάχονται τους τζιχαντιστές.

Οι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση σχεδόν δύο εβδομάδες μετά
τις συλλήψεις δύο ανδρών που έφεραν χατζάρες στις βαλίτσες τους –ανάμεσά τους και ο 29χρονος Mirsad Bektasevic, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη Βοσνία για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης