Στα 2.000 ευρώ τον μήνα ανέρχεται το πόσο που καλούνται να καταβάλλουν στο Δημόσιο όσοι ιδιώτες με ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ επιθυμούν να έχουν υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία.

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπογραφή από τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, περιλαμβάνει επίσης και διάταξη που προβλέπει την καταβολή 50 ευρώ την ημέρα για κάθε όχημα της αστυνομίας, το οποίο διατίθεται για τον συγκεκριμένο σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριανταφύλλου είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το:

• πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη
• ποιες ιδιότητες κατέχουν και
• πόσα είναι τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ενημέρωσε με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα στοιχεία αυτά. Ειδικότερα, στο κείμενο αυτό αναφέρει ότι επανεξετάζονται τακτικά τα δεδομένα για τη συνέχιση ή τη διακοπή της προστασίας σε ιδιώτες ανάλογα με την εσωτερική ή τη διεθνή επικαιρότητα, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα προστασίας τίθενται επί τάπητος ανά τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Δένδιας εξήγησε επίσης πως ο αριθμός των αστυνομικών αυξομειώνεται συνεχώς, λόγω των απαιτήσεων που ανακύπτουν για την προστασία προσώπων, κυρίως από τον χώρο της Δικαιοσύνης και της Διπλωματίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης