Στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από τον σταθμό των αστικών λεωφορείων της Βέροιας έχει βρει καταφύγιο, το τελευταίο διάστημα μία νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το inveria.gr, παρά το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών, η κοπέλα που αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια που της προσφέρεται.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει εισαχθεί περισσότερες από 10 φορές σε νοσοκομείο, απ’ όπου έφυγε λίγες ημέρες αργότερα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΑΠΑ Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς, το τελευταίο διάστημα την έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον τρεις φορές κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου και το πόρισμα που συνέταξαν προωθήθηκε στην Εισαγγελία Βέροιας.

Η Εισαγγελία Βέροιας προώθησε τον φάκελο στους αρμόδιους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από εκεί, στις 27 Νοεμβρίου ο φάκελος επεστράφη στην Εισαγγελία Βέροιας και αναμένονται οι ενέργειες του Πρωτοδικείου Βέροιας, για να αποφασιστεί η αναγκαστική εισαγωγή της σε ίδρυμα.

Όπως, επίσης, τόνισε ο κ. Κορωνάς, σύμφωνα με το πόρισμα, η κοπέλα δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της. 

Με τις παραπάνω ενέργειες, εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία, η κοπέλα θα μπει σε ίδρυμα και θα μπορέσει να υπάρξει η γνωμάτευση γιατρού για να διαπιστωθεί αναπηρία και θα πάρει προνοιακό επίδομα, για να μπορεί να πάει σε ιδιωτική κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης