Βέβαιοι για την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου και της κόρης του, είναι οι δύο εισαγγελείς της έδρας, ο τακτικός και ο αναπληρωτής του, οι οποίοι αγορεύοντας το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ζήτησαν να καταδικαστούν, όπως και πρωτοδίκως, οι 12 εκ των συνολικά 16 κατηγορούμενων για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για τους υπόλοιπους 4, πρότειναν να απαλλαγούν, λόγω αμφιβολιών.

Οι εισαγγελείς με την πρότασή τους, δείχνουν και πάλι το δρόμο της φυλακής στους βασικούς κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι οποίοι αν δεν πετύχουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους κινδυνεύουν να επιστρέψουν στον Κορυδαλλού. Οι δύο εισαγγελείς δεν είχαν μάλιστα ψήγματα αμφιβολιών ούτε για τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία δεν έκρυψε τη δυσφορία της. Αντίθετα, πάντως αμφιβολίες εξέφρασαν για τον αδελφό της, Παναγιώτη Σταμάτη για τον οποίο ανέφεραν πως ενδεχομένως δεν γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η κατηγορουμένη είναι έξυπνη γυναίκα, εργαζόμενη και απόλυτα ικανή να κατανόηση από που προέρχονταν τα χρήματα. Απέκρυψε τον τρόπο απόκτησης περιουσίας και μετέτρεψε μέρος της περιουσίας σε εργασίες και απέκρυψε την προέλευση της περιουσίας” είπε η εισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Όσο για το ακίνητο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατά την κ. Δημητριάδου, «αποδείχθηκε ότι η πώληση του ακινήτου που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων».

Ακούγοντας την εισαγγελική αγόρευση η Βίκυ Σταμάτη σηκώθηκε από το εδώλιο του κατηγορουμένου κι αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας: «Αποχωρώ είναι παραλήρημα θέατρο παραλόγου».

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία πρότεινε την ενοχή και της Αρετής Τσοχατζοπούλου, υποστηρίζοντας πως γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκαν ακίνητα που πέρασαν στα χέρια της, μίλησε για ένα «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών» με στόχο την νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορούμενου, Άκη Τσοχατζόπουλου.Το λόγο έλαβε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε «εγκλήματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου» και σε «παράνομες χρηματορροές δωροδοκίας και στη χρησιμοποίηση του παράνομου χρήματος». Όπως ανέφερε μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αποπειράθηκε και πέτυχε να νομιμοποιήσει μίζες που έλαβε από το Tor M1 και των υποβρυχίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου ήρθε όταν η εισαγγελέας κ. Δημητριάδου αναφέρθηκε στο ΚΥΣΕΑ και στα όσα τα μέλη του, ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσαν πριν μερικούς μήνες στο δικαστήριο.

Εισαγγελέας:
Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο υπουργός Άμυνας ενημέρωνε το ΚΥΣΕΑ και εισηγούντο σχετικά. Όλοι είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό, όπως κατέθεσαν (…)Η μεγάλη δύναμη που είχε του έδινε την δυνατότητα να ζητήσει χρήματα.

Ακ. Τσοχατζόπουλος: Απίθανα πράγματα ακούμε…ποιος τα λέει αυτά;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ..

Οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν να κριθούν ένοχοι επίσης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Ιωάννης Σμπώκος, ο κατασκευαστής, Αστέριος Οικονομίδης καθώς και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης, όπως και η λογίστρια του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, ζήτησε την ενοχή και του εξαδέλφου και «ορκισμένου εχθρού» του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα καθώς και των χρηματιστών, Οράτιου Μελά και Νίκου Αντωνιάδη όπως και της δικηγόρου, Μαρίας-Ταλίτα Τσεκούρα και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν.

Για την εισαγγελέα, ο Γιάννης Σμπώκος ήταν αυτός που ι διαχειρίστηκε μέρος της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν συνεχώς ο πρώην υπουργός στις έγγραφες σημειώσεις του.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των κατηγορουμένων, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης