Τέσσερα χρόνια μετά το λουκέτο στην εφ. «Απογευματινή» που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο 130 εργαζόμενοι, η Δικαιοσύνη βγάζει…λάδι τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Σαραντόπουλο με μία απόφαση που τον αθωώνει για μη καταβολή δεδουλευμένων, μισθών και αποζημιώσεων στους δημοσιογράφους αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό.

Η απόφαση παρότι αναγνωρίζει ότι η αίτηση πτώχευσης είχε υποβληθεί «καταχρηστικά» για να μπορέσει ο κ. Σαραντόπουλος να αποφύγει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, εν τούτοις τον απαλλάσσει, ποινικά. Εκτός από τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Σαραντόπουλο, το Β΄Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε και δύο ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας «Εκδόσεις Απογευματινής ΑΕ» από την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων σε 50 δημοσιογράφους για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας απάλλαξε τους κατηγορουμένους με το σκεπτικό πως τα δεδουλευμένα αφορούσαν χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εφημερίδα δεν κυκλοφορούσε πλέον και συνεπώς αφού οι δημοσιογράφοι “δεν παρήγαγαν έργο” ο εργοδότης δεν έχει την υποχρεώσει να τους καταβάλλει τους μισθούς τους!

Η εφημερίδα κατέβασε ρολά τον Οκτώβριο του 2010 όταν ο Κώστας Σαραντόπουλος αιφνιδίως αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία της ιστορικής εφημερίδας. Από τότε και μέχρι σήμερα οι 130 εργαζόμενοι στην εφημερίδα δίνουν δικαστικό αγώνα για να τους επιδικαστούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης