Σε μπλόκο της Αστυνομίας «έπεσαν» οι δράστες της ληστείας σε ταχυδρομικό διανομέα, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Δημοτιό Διαμέρισμα Στράτου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο άντρες μετέβησαν σε πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ., όπου ο 33χρονος, φορώντας κράνος, αφού ακινητοποίησε, με την απειλή όπλου, 43χρονο ταχυδρομικό διανομέα, του αφαίρεσε ταχυδρομικό σάκο με 7.111 ευρώ και ταχυδρομικές επιταγές. Στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 38χρονος συνεργός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα ξεκίνησαν επιστάμενες έρευνες και αποκλεισμοί περιοχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τη μοτοσικλέτα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Οι δράστες, στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα, με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας πέταξαν τον ταχυδρομικό σάκο.

Σε περιοχή του Σπάρτου Αμφιλοχίας, όπου είχε αναπτυχθεί αστυνομικό μπλόκο, ο 38χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του, να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά συνελήφθη και ο 33χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ύστερα από σύντομη πεζή καταδίωξη.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πιστόλι, γεμιστήρα με τρία φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.690 ευρώ, ενώ στον 38χρονο το χρηματικό ποσό των 421 ευρώ.


Επίσης, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο της σύλληψης, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ταχυδρομικό σάκο, που περιείχε ταχυδρομικές επιταγές και αλληλογραφία.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε λάβει τακτική άδεια 11 ημερών, από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 26 ετών και 8 μηνών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Το χρηματικό ποσό των 7.111 ευρώ και ο ταχυδρομικός σάκος με το περιεχόμενό του κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ταχυδρόμο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης