Στην υιοθέτηση εναλλακτικών ποινών για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «βιωματικές ποινές».

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε πως οι βιωματικές ποινές θα προβλέπουν την κοινωνική εργασία του παραβάτη σε τομείς σχετικούς με τα τροχαία ατυχήματα (π.χ. νοσοκομεία), ώστε να αντιλαμβάνεται με βιωματικό τρόπο τις συνέπειες της παραβατικής του συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το ζήτημα της μείωσης, ει δυνατόν και εξάλειψης, των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, από την παιδεία μέχρι τις ποινές. Παράλληλα, επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει σύμπραξη μεταξύ πολιτείας και κοινωνίας, μέσω των φορέων που επιτελούν, εδώ και χρόνια, κοινωνικό έργο στον τομέα αυτό, όπως είναι και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς».

Ενδεικτικά, ο κ. Μαυραγάνης έθεσε ως μείζονος σημασίας ζήτημα την οδηγική παιδεία, αναφέροντας ότι το υπουργείο έχει ήδη κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-drive academy, μέσω της οποίας άνθρωποι μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται με διαδραστικό τρόπο για θέματα οδικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα έλλειψης καμερών σε πολλούς αυτοκινητοδρόμους, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη λειτουργία τους θα συνέβαλε στην αποτροπή πολλών παραβάσεων, ενώ κάλεσε τους παραχωρησιούχους να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης