Βιβλική καταστροφή λόγω της κακοκαιρίας στη Σαμοθράκη

Βιβλική καταστροφή λόγω της κακοκαιρίας στη Σαμοθράκη
Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω των κατολισθήσεων, ενώ η Σαμοθράκη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας «έκοψε» το νησί στα δύο, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.Παράλληλα, λόγω της σφοδρής καταιγίδας χάλασε ο μετρητής στον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό στις 02.39 τα ξημερώματα και σταμάτησε στα 313 χιλιοστά βροχής.

Στους δρόμους οι ζημιές είναι τεράστιες. Ο κεντρικός οδικός άξονας έχει καταστραφεί και η νότια πλευρά του νησιού έχει αποκοπεί, καθώς έχουν υποχωρήσει γέφυρες.Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί  προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ. του δρόμου Καμαριώτισσας - Χώρας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος ζητεί από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο.


Παράλληλα, ο δήμος ενημερώνει πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Στη Σαμοθράκη έχει ήδη φθάσει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης.

Επίσης στο νησί θα καταφθάσει τις μεσημεριανές ώρες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.


Πληροφορίες - Φωτογραφίες από: e-evros.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 15:18