Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ηγεσίας και της μπάντας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκινούν σήμερα στον Βόλο οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα 2016, που διοργανώνει η Μαγνήτων Κιβωτός με τη συνεργασία πολλών τοπικών φορέων.

Όπως έγινε γνωστό, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ιωάν. Θεοτοκάς και πιθανόν ο γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα παραστούν ο αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Α’ υπαρχηγός, αντιναύαρχος Θοδωρής Κλιάρης, καθώς και η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό είναι η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος να τιμήσει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την καίρια συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τη διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και θαλασσών.

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας θα ξεκινήσουν στις 19.30 στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού, όπου θα αποκαλυφθεί τοιχογραφία με θέμα τη Ναυτική Εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20.30 μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης θα γίνει η τελετή απονομής του «Χρυσού Σταυρού» της Ι.Μ. Δημητριάδος στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα προηγηθούν αγιασμός, χαιρετισμός του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου και συναυλία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Το πρόγραμμα

Την Τρίτη 31 Μαΐου έξω από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνουν παραδοσιακοί χοροί της θάλασσας από χορευτικούς ομίλους, συλλόγους και χορευτικά τμήματα της Ι.Μ. Δημητριάδος Βόλου και Αλμυρού.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στον ίδιο χώρο θα γίνει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή 300 μαθητών δημοτικών σχολείων, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια με θέμα τη θάλασσα συνοδεία ορχήστρας. Η εκδήλωση θα έχει εικαστικό χαρακτήρα και θα παρουσιαστούν χάρτινα καραβάκια – κατασκευές των μαθητών που θα εκτεθούν, ενώ τα τρία καλύτερα θα βραβευτούν και οι νικητές θα πάρουν μουσειακή βαλίτσα για το σχολείο τους από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 20.00, στο ισόγειο της κεντρικής προβλήτας θα γίνει παρουσίαση εκθεμάτων «Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο – Ταρσανάδες και Σκαριά». Στις 21.00 – 23.00 θα ακολουθήσει περίπλους του Παγασητικού με το πλοίο Express Skiathos, προσφορά της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Στους επιβάτες θα κρατήσει συντροφιά μουσικό σχήμα με τραγούδια για τη θάλασσα και η είσοδος στο πλοίο είναι δωρεάν.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 10.00, στην παραλία Αναύρου, θα γίνει καθαρισμός των ακτών από μαθητές του 9ου Δημοτικού και 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, 12ου Νηπιαγωγείου Βόλου και 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, με παράλληλο καθαρισμό του βυθού από εθελοντές της ΕΟΔ Βόλου και της Λέσχης Βατραχανθρώπων, υπό την εποπτεία του λιμεναρχείου.

Στις 20.00, στον χώρο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει συναυλία σύγχρονου νεανικού μουσικού σχήματος από τη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει συναυλία της Φιλαρμονικής Κέρκυρας «Μάντζατρος».

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12.00, στην εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ Βόλου θα γίνει ενημέρωση για αποφυγή ατυχημάτων και προφύλαξη από άστοχες ενέργειες στη θάλασσα, με συμμετοχή ομάδων και άλλων πόλεων που ασχολούνται με κολυμβητικούς αγώνες.

Τέλος, στις 20.00, μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει η πρώτη προσπάθεια του Έλληνα αθλητή Χρόνη Χλίτσιου να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας, στο πλαίσιο προετοιμασίας του για την προσπάθεια να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ (πάνω από 13 λεπτά) στο τέλος του καλοκαιριού και σε βάθος 110 μέτρα! Η διάλεξη – επεξήγηση της προσπάθειας θα γίνει από τον γιατρό Νικόλαο Τρικοίλη.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εκθέματα από το Ναυτικό Μουσείο Πτελεού, του ΝΟΒΑ και του Συλλόγου Κωπηλατών Αργούς.

Τις εκδηλώσεις θα κλείσουν συναυλίες του μουσικού σχήματος «Ρυθμός» και της Πολυφωνικής Χορωδίας Δήμου Βόλου.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης