Ολόκληρες γειτονιές ειδικά στη Νέα Ιωνία αλλά και στις Βόρειες συνοικίες του Βόλου από χθες το μεσημέρι «στέγνωσαν» ενώ από τη ΔΕΥΑΜΒ προειδοποιούν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες καθώς τόσο οι γεωτρήσεις όσο και οι πηγές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους. Οργή από δημότες που ακόμη και για την υγιεινή τους αγοράζουν με τη «σέσουλα» τα εμφιαλωμένα νερά.

Με τον υδράργυρο να παραμένει «σταθερός» στην κορυφή, την υγρασία να έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και το δίκτυο ύδρευσης «να πνέει τα λοίσθια» η χθεσινή μέρα εξελίχτηκε σε εφιάλτη ειδικά για τους κατοίκους πολλών περιοχών της Νέας Ιωνίας ενώ στο Βόλο τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις Βόρειες Συνοικίες και στα διαμερίσματα μετά τον πρώτο όροφο, το νερό έφτανε με το σταγονόμετρο και ανάλογα με την πίεση που είχε το δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΜΒ από νωρίς το απόγευμα και μετά πήραν κυριολεκτικά «φωτιά» ενώ τα συνεργεία της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που ωστόσο πλέον είναι σε οριακό σημείο. Συνεργείο μάλιστα που μετέβη στο Αλιβέρι, υποχρεώθηκε, βλέποντας αθίγγανους να έχουν λάστιχα ανοιχτά και το νερό να ρέει άσκοπα στο δρόμο να διακόψει την παροχή στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δεξαμενές έχουν πλέον ελάχιστες ποσότητες νερού για αυτό και μέσω της μείωσης της πίεσης επιχειρείται να γίνει κάποια «αποταμίευση» αφού υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να δημιουργηθούν περεταίρω τεχνικά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης όταν δεν γίνεται ομαλά η υδροδότηση.

Περιοχές όπως ο Αγιος Σπυρίδωνας, η Αγία Βαρβάρα, ο Αγιος Νεκτάριος, η περιοχή στο ελικοδρόμιο και κάτω από το Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία αλλά και η Νέα Δημητριάδα, το κέντρο της πόλης και μεγάλα τμήματα των Βορείων Συνοικιών του Βόλου, χθες είπαν «το νερό – νεράκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρα νοικοκυριά δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ούτε για την λάτρα του σπιτιού ενώ για την υγιεινή σε αρκετές περιπτώσεις επιστρατεύθηκαν κατά δωδεκάδες τα εμφιαλωμένα νερά.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης