Στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης συνταξιούχων ναυτικών παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και απονομή υποτροφιών σερ μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Ενώσεων Ελλήνων Εφοπλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο δύο μέλη της οικογένειας των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι υπηρέτησαν τη ναυτιλία των Ελλήνων με πίστη και πάθος, αποτελώντας εξαίρετο παράδειγμα της ναυτοσύνης των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης τονίζοντας πως ο παράγοντας του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί πάντοτε την κινητήριο δύναμη μιας βιομηχανίας.

«Στην εποχή όπου η ανεργία μαστίζει τους νέους, το ναυτικό επάγγελμα γίνεται πλέον και πάλι ελκυστικό, προσφέροντας προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, σε μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Βενιάμης.

Ο ίδιος, απένειμε τις καθιερωμένες υποτροφίες για της Ένωσης σε νέους και νέες σπουδαστές ως επιβράβευση της αριστείας που έχουν επιδείξει στις μέχρι σήμερα σπουδές τους, ελπίζοντας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η υποστήριξή μας να ενθαρρύνει περαιτέρω τις προσπάθειές τους για επίτευξη των υψηλών στόχων τους για μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση».

Υποτροφίες όμως χορηγήθηκαν και από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ για πρώτη φορά, δηλαδή της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βενιάμη έχει στόχο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων και δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, καθώς και ευρύτερων έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και εστιάζει στους τομείς επισιτιστικής βοήθειας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και της εκπαίδευσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλω. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός Λ.Σ- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης