Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της γραμματέως του Μιχ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου με τη γραμματέα του Θεόδωρου Τσουκάτου, Μάνια Κωστοπούλου ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του άλλοτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Διον. Γκούσκος, στη δίκη για την υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Γκούσκος αμφισβήτησε έντονα την αξιοπιστία των ημερολογίων που κατέθεσε πρόσφατα στο δικαστήριο η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου η οποία σήμερα μίλησε και για άλλα ημερολόγια που εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το χρόνο που επέλεξε να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα επίμαχα ημερολόγια στα οποία καταγράφονται οι επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου την περίοδο 1997-1998 . Η ίδια επέμεινε πως δεν γνώριζε καν ότι τα είχε στην κατοχή της συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως εξακολουθεί να έχει ημερολόγια από το 1996 που αφορούν τη θυγατρική της Siemens.

Η κ. Τσακάλου διευκρίνισε πως «οι τυχόν επανειλημμένες εγγραφές δεν σημαίνουν αντίστοιχες επικοινωνίες». Η μάρτυρας, όμως, ήταν κατηγορηματική ότι στα ημερολόγια της καταγράφονται γεγονότα. «Είναι αυθόρμητες σημειώσεις… Είναι γεγονότα είτε βολεύουν είτε όχι… Είναι έτσι η δομή του ημερολογίου που στο 98% όσων καταγράφονται έχουν πραγματοποιηθεί…» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που καταγράφονται στα ημερολόγια ενώ επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και της γραμματέως του Μάνιας Κωστοπούλου ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης