Το Γυμνάσιο Τ.Λ. Φολεγάνδρου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Comenius συμμετέχει σε διετή Πολυμερή Σχολική Σύμπραξη, από 2011 έως 2013, με αριθμό σύμπραξης 2011-1-BE3-COM06-03671 5 και τίτλο: «EuRoSPECTrum: We Respect and Embrace the variety of colours».

«Επτά σχολεία από επτά διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες πραγματεύονται το θέμα του σεβασμού μέσα στο ευρύ φάσμα της Ευρώπης. Σκοπός ανά επίσκεψη είναι να καλλιεργηθεί σεβασμός προς τον πολιτισμό και την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής, τις ιδεολογίες και τα πιστεύω, σεβασμός στο Internet, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη στη Φολέγανδρο αποτελεί την 7η και τελευταία ανταλλαγή επισκέψεων εκπροσώπων των 7 σχολείων στα πλαίσια του προγράμματος αυτού. Οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις μέρες αυτές είναι από κοινού σχεδιασμένες με επιμέρους θέμα “Οικολογία και Περιβάλλον”.

Μια τέτοια συνεύρεση δίνει την ευκαιρία όχι μόνο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία να γίνει μέτοχος σε μια Ευρωπαϊκή δράση αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Θα συμμετάσχουμε στους θρησκευτικούς εορτασμούς του Πάσχα, θα ακολουθήσουμε τις τοπικές παραδόσεις και θα επιθυμούσαμε με κάθε τρόπο να εμπλέξουμε στις εκδηλώσεις του προγράμματος μέλη της τοπικής κοινωνίας και τοπικούς φορείς, μέσα από τη διάδραση των οποίων μπορεί επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργασία, διευκόλυνση και βοήθεια ως προς την οργάνωση των δράσεων και κατά την εβδομάδα της φιλοξενίας είναι αυτό που επιθυμούμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης