Ανοιξιάτικος, άστατος και δροσερός θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιεί πως από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σήμερα θα επηρεαστούν από το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη, ενώ από τη νύχτα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα, τα οποία τοπικά ενδέχεται να είναι έντονα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής κυρίως χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στην Κρήτη και πιθανόν για λίγο στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, σήμερα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες τη Μεγάλη Τρίτη, τουλάχιστον στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, όπου τοπικά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1.500 – 1.600 μέτρα ενδέχεται να χιονίσει, ωστόσο το φαινόμενο θα είναι πρόσκαιρο.

«Γρήγορα όμως ο καιρός από το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης θα αρχίσει να βελτιώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά στο zougla.gr ο κ. Αρνιακός.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Μεγάλη Τετάρτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο

Μεγάλη Πέμπτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Μεγάλη Παρασκευή
Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανόν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με υψηλές θερμοκρασίες και αραιές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές ώρες να σημειωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης