Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (10/5) με το κύμα της κακοκαιρίας να χτυπά με μανία την Δημοτική Ενότητα Νέου Μοναστηρίου του Δήμου Δομοκού.

Η νεροποντή ξεκίνησε από το Νέο Μοναστήρι από νωρίς και συνέχισε με χαλαζόπτωση προς τη μεριά της Σοφιάδας όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μανία της φύσης γνώρισαν όμως και οι περιοχές προς Βελεσιώτες, Γαβράκια και Εκκάρα, ωστόσο τα προβλήματα εντοπίζονται στις καλλιέργειες βαμβακιού όπου μόλις πριν δύο με τρεις εβδομάδες είχε ολοκληρωθεί η σπορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Αντιδημάρχου Νίκου Καλημέρη, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα πλημμυρισμένα χωράφια, με τον πρώτο ήλιο τα ποντισμένα φυτά θα ξεραθούν και στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει επανασπορά. Και σε αυτή την περίπτωση όμως οι απώλειες στην παραγωγή θα είναι εξίσου σημαντικές.

Αναφορικά με τα στάρια η βροχή ήρθε στη χειρότερη περίοδο, σημειώνοντας και σε αυτή την παραγωγή σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τον κ. Καλημέρη από τη Δευτέρα οι παραγωγοί των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για το Νέο Μοναστήρι στο Δημοτικό Κατάστημα του Νέου Μοναστηρίου και για Σοφιάδα – Βαρδαλή στο Δημοτικό Κατάστημα στο Δομοκό.

Και στα Φάρσαλα

Ανάλογα φαινόμενα όμως είχαμε και στο Δήμο Φαρσάλων. Σύμφωνα με το ifarsala.gr πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Ρύζι Φαρσάλων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: lamiareport.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης