Διεκόπη τελικά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, της ανήλικης που «έφυγε» στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011 όπου και είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη.

Μετά τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου η σύνθεση του δικαστηρίου αποφάσισε η ακροαματική διαδικασία να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο γιατροί, ειδικευόμενοι τότε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς και ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό της αδικοχαμένης κοπέλας.

Η δίκη των δύο γιατρών επικεντρώνεται στο εάν ιατρική αμέλεια ήταν η αιτία που προκάλεσε το εγκεφαλικό οίδημα στην ανήλικη, συνεπεία του οποίου επήλθαν ραγδαίες και αναπόδραστες επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας της με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.

Στη διαδικασία της περασμένης Δευτέρας μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές επέμειναν ότι το προσωπικό του νοσοκομείο τις μοιραίες εκείνες ώρες ακολούθησε κατά γράμμα και αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση περιστατικών σαν εκείνο της Στέλλας Ακουμιανάκη.
Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης