H μελέτη του Δήμου για τα σκιάδια και την διευθέτηση του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, με απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, μπορεί να εφαρμοστεί, όπως επεσήμανε το μεσημέρι από τα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο κ. Λαμπρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κρήτη, επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και από τις δύο πλευρές και της βουλευτού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιωνάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα θέματα της συνάντησης ήταν η εφαρμογή του νέου νόμου, που μεταξύ άλλων ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν αυθαίρετες κατασκευές σε σημεία που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, όπως το παλιό λιμάνι των Χανίων, δίνοντας τη δυνατότητα και το περιθώριο τακτοποίησης, σε χρονικό διάστημα δυο χρόνων.

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Χανίων έχει ήδη έτοιμη την μελέτη για την διευθέτηση του δημόσιου χώρου, με την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου διευκρίνισε, ότι η δημοτική αρχή μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της.

«Ο νόμος είναι σαφής, ωστόσο αν υπάρχουν παρερμηνείες και για να αποφύγουμε παρερμηνείες θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος που θα διευκρινίζει αυτά τα ζητήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας επανέλαβε, ότι βούληση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού λιμενικού ταμείου, είναι να μπεί τάξη στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη επανέλαβε την στήριξή της στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Ένα ακόμα θέμα της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός του Δήμου Χανίων για επέκταση, δυτικά και ανατολικά της πόλης, της λιμενικής ζώνης και όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπρίδης, το υπουργείο θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης