Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο, μη οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση ενώ νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά έφτασε έξω από τις Βρύσες. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια έκταση 15 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πέντε με έξι διαφορετικές εστίες.

Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από σπίτια στις Βρύσες και στο Μετόχι όμως ευτυχώς, χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό Χανίων, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο αλλά και τη συνδρομή εθελοντών, ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην είσοδο των Βρυσών νωρίς το απόγευμα μια τριώροφη οικοδομή ενός υπό κατασκευή κτίσματος απειλήθηκε από τη φωτιά με τον ιδιοκτήτη να τραυματίζεται ελαφρά στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του.

Οι ζημιές μέχρι τώρα είναι ανυπολόγιστες, το πευκοδάσος του Αποκόρωνα έγινε στάχτη ενώ έχει καταστραφεί μεγάλος όγκος ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά επιχειρούν 22 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από Ρέθυμνο και Ηράκλειο με 44 πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα απειλεί και περιουσίες.

Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της τροχαίας για τη ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ η Εθνική οδός στο ύψος των Βρυσών έχει κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης