Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα πέντε σκιέρ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι πέντε φίλοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα ο ένας να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 30χρονος σκιέρ διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου και κατέληξεΝωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 31χρονος σκιέρ διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γρεβενών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος νέος παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με παρέα snowborders, σε σημείο όπου είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού.Οι φίλοι του όταν διαπίστωσαν ότι χάθηκε, ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι αφού τον εντόπισαν τον μετέφεραν στο σαλέ και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως για δύο ώρες έγινε προσπάθεια ανάνηψης.

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανή εικόνα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είναι καλά στην υγεία τους (μεταξύ της παρέας και δύο κοπέλες). Σχετικά με τα αίτια του θανάτου του σκιέρ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν φέρει εκδορές στο σώμα του από κάποιον τραυματισμό, αλλά ούτε και σημάδια από κάποιο χτύπημα. Τα πρώτα συμπεράσματα, οδηγούν στο γεγονός πως πέθανε από ασφυξία, αφού έχασε τις αισθήσεις του. 


(Στη φωτογραφία ο άτυχος νεαρός Απόλλωνας Ψαρουδάκης δεξιά μαζί με τον πατέρα του Aντώνη,διάσημο αγγειοχειρουργό)

Όπως διευκρίνισε στον ΣΚΑΙ ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, «ο άτυχος άνδρας δεν χτύπησε πάνω σε δέντρο. Δεν έφερε κανένα εξωτερικό σημάδι από χτύπημα, φαίνεται ότι απεβίωσε από ασφυξία, από τον όγκο χιονιού που τον καταπλάκωσε».

Τοπικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως το χιονοδρομικό δεν λειτουργούσε λόγω ομίχλης και η πενταμελής παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard εκτός πίστας, σε κορυφή όπου το χιόνι ήταν «απάτητο». Το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβη στην πίστα «Γαλανή».

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό πως ο νεκρός σκιέρ είναι γιος ενός γνωστού αγγειοχειρουργού των Αθηνών.

Τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών 

«Από την πληροφόρηση που έχω, μια παρέα έξι ατόμων, 4 άντρες και 2 γυναίκες έμειναν χθες στο καταφύγιο του χιονοδρομικού της Βασιλίτσας. Στις 11 το πρωί, σήμερα Παρασκευή, πήγαν για snowboard. Ενημερώθηκαν ότι το χιονοδρομικό είναι κλειστό και μετά με δική τους πρωτοβουλία, πήγαν για snowboard εκτός πίστας χιονοδρομικού. Η χιονοστιβάδα παρέσυρε τον άτυχο 30χρονο για περίπου 100 μέτρα, ενώ έμεινε κάποια λεπτά σκεπασμένος κάτω από το χιόνι. Ειδοποιήθηκε η ομάδα διάσωσης του χιονοδρομικού η οποία επιχείρησε στο σημείο κι απεγκλώβισε τον 30χρονο. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, δυστυχώς απρόβλεπτα συμβάντα σαν το σημερινό μας υπενθυμίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η φύση μέσα σε λίγα λεπτά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.», δήλωσε στο kozan.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ε. Σημανδράκος, με αφορμή το σημερινό τραγικό συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης