Επαφές στη Χίο είχε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με επίκεντρο το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, την ηγεσία της αστυνομίας του νησιού και την ηγεσία του λιμενικού σώματος, ενώ επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο και τον χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του θέτοντας σε προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους κατοίκους του νησιού.

Κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκαν προτάσεις για αποσυμφόρηση των χώρων φιλοξενίας, για τα ασυνόδευτα παιδιά, καθώς και τρόποι βελτίωσης της αστυνόμευσης.  

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους φορείς ότι προβλέπεται επιχορήγηση του Δήμου από την Πολιτεία και για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την επιβάρυνση του προσφυγικού, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα των κατοίκων προς τα αρμόδια υπουργεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:cretalive.gr-politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης