Σε έργο-φάντασμα κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι το φράγμα «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο, με την έλλειψη χρημάτων να στοιχειώνει ξανά την ολοκλήρωση του.

Από τις αρχές του καλοκαιριού η ανάδοχος εταιρεία έχει προχωρήσει σε διακοπή εργασιών, καθότι παραμένει απλήρωτη από τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θόδωρος Βαλσαμίδης, η εταιρεία στις 23 Απριλίου κατέθεσε τις βεβαιώσεις προκειμένου να πληρωθεί ο έβδομος κατά σειρά λογαριασμός, ύψους 110.000 ευρώ. Όμως από τότε μέχρι σήμερα αυτός παραμένει απλήρωτος, με αποτέλεσμα οι εργασίες αποπεράτωσης να σταματήσουν.

Μάλιστα, το πρόβλημα εντάθηκε ακόμα περισσότερο από την επιβολή των capital control, καθώς το σύστημα που διαχειρίζονται οι φορείς των διαφόρων έργων δεν εμφανίζει καθόλου ως επιλογή αυτή της πληρωμής μέσω των κρατικών πόρων.

Όπως, πάντως, ξεκαθάρισε ο κ. Βαλσαμίδης, η μοναδική ελπίδα για συνέχιση των εργασιών είναι η απόφαση του ίδιου του κράτους να αποπληρώσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, διαφορετικά το φράγμα θα καταλήξει στη μακρά λίστα των ανολοκλήρωτων έργων στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι μόνο το φράγμα το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή όσα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι προβληματικά», κατέληξε ο κ. Βαλσαμίδης.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης