Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Χίου, που φιλοξενείται -χωρίς να έχει υπογραφεί συμβόλαιο από τον Ιούνιο του 2013- στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το οποίο ανήκει στο νοσοκομείο του νησιού.

Η ρευστή αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με την αλλαγή στρατηγικής από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ζητεί την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων, για τη χρήση του κτιρίου οδηγούν σε αβεβαιότητά και ένταση τη μαθητική κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δημοτική επιτροπή παιδείας τέθηκε το θέμα, αφού ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Επιτροπάκης, εξετάζοντας το ζήτημα από την οικονομική μόνο πλευρά, εισηγήθηκε οι δομές που στεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ να συνεισφέρουν οικονομικά στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή, την ανανέωση του συμβολαίου για ένα χρόνο πρότειναν τα μέλη της επιτροπής παιδείας και την επανεξέταση των όρων με τη λήξη του συμβολαίου, ενώ ταυτόχρονα, όπως διαφάνηκε, υπάρχει η βούληση να ξεκινήσει εκ νέου η προσπάθεια για την κατασκευή ενός ειδικού σχολείου.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν και να ζητούνται ενοίκια και περίεργες συμβάσεις από τέτοιες δομές που θα έπρεπε να στηρίζονται και να υποστηρίζονται με κάθε τρόπο», υποστήριξε εκ μέρους του Ειδικού Σχολείου, ο Γ. Τσιροπινάς για να συμπληρώσει ο διευθυντής του σχολείου Δ. Ζύμαρης:  «Αρκετή ταλαιπωρία υποστήκαμε από την προηγούμενη μετεγκατάσταση μας. Πόσο μάλλον να αναγκαστούμε να φύγουμε ξανά κυνηγημένοι. Αν συμβεί βίαιη μετακίνηση μας θα κινηθούν θεοί και Δαίμονες. Οι γονείς είναι αποφασισμένοι για όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: politischiou.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης