Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, που μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από το hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός, προς το κέντρο της πόλης της Χίου.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος, την περασμένη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, η προσέλευση ήταν περιορισμένη, αφενός επειδή δεν το είχαν μάθει όλοι και αφετέρου επειδή κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες ότι την ημέρα εκείνη θα ετίθεντο σε κίνηση ταχείες διαδικασίες για το πρόγραμμα των αιτήσεων ασύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, την Τρίτη οι αριθμοί άρχισαν να ανεβαίνουν και από τις πληροφορίες των εμπλεκομένων στην διαδικασία τα λεωφορεία γέμιζαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα, που υλοποιεί ο δήμος Χίου, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, προβλέπει την εκτέλεση τριών δρομολογίων την ημέρα από την ΒΙΑΛ προς την πόλη με το πρώτο στις 9 το πρωί, το δεύτερο στις 10.30 και το τελευταίο στις 12 το μεσημέρι. Η επιστροφή, αντιστοίχως, προβλέπεται του πρώτου στις 4 το απόγευμα, του δεύτερου στις 5.30 και του τρίτου στις 7 το απόγευμα.

Ο κάθε πρόσφυγας ή μετανάστης μπορεί να παραμένει στην πόλη επτά ώρες και υποχρεούται να επιστρέφει στην ΒΙΑΛ με το λεωφορείο που τον μετέφερε στην πόλη, το οποίο και θα διακρίνει από τον ειδικό χρωματισμό που θα φέρει σε εμφανές σημείο (κόκκινο, μπλε, πράσινο). Αν χάσει το λεωφορείο του δεν θα μπορεί να πάρει το επόμενο, αλλά πρέπει με δική του ευθύνη και μέσο (ταξί ή με τα πόδια) να επιστρέψει στο hot spot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα, επίσης, προβλέπει ότι ο κάθε πρόσφυγας ή μετανάστης δικαιούται να κάνει χρήση των υπηρεσιών του λεωφορείου μία φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης