Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες πέρασαν πριν από μερικές ημέρες οι άνδρες της Ασφάλειας Καμινίων μαζί με συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά σε δύο άτομα, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκονται σε τρεις ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξιοσημείωτο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι εν λόγω ληστές δεν σεβάστηκαν ούτε καν την ίδια τους τη γειτονιά, αφού, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, δραστηριοποιούνταν εντός των ορίων της. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ένα από τα θύματά τους κατοικούσε μόλις μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι όπου διέμεναν!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, όταν γύρω στις 15.10 ένας από τους συλληφθέντες εισήλθε σε mini market επί της οδού Απολλωνίας στον Πειραιά και με την απειλή όπλου (όπως προέκυψε αργότερα επρόκειτο για αεροβόλο) αποπειράθηκε να αποσπάσει χρήματα από την ιδιοκτήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά η ληστεία δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η 55χρονη αντέδρασε, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον ληστή, ο οποίος εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

Εξερχόμενος από το κατάστημα, ο 31χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε ένας συνεργός του, και έγιναν… καπνός. Για… κακή τους τύχη όμως, ένας περίοικος παρατήρησε το αυτοκίνητο και κάλεσε τις Αρχές, με αποτέλεσμα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να το εντοπίσουν έξω από το σπίτι τους.

Για τη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να περικυκλώνουν την οικία και τους άνδρες της Ασφάλειας Καμινίων να τους συλλαμβάνουν. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι αρχικά ο ένας εκ των δύο ληστών αρνούνταν να βγει από το σπίτι και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. 

Κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες, την 26η Ιουνίου 2017, στις 16.30 περίπου, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλου, εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Κομοτηνής στον Πειραιά και απέσπασαν περίπου 550 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα του πρακτορείου κατοικούσε, όπως προαναφέρθηκε, μερικά μέτρα μακριά από την «έδρα» των δύο δραστών.

Υπάρχει και τρίτος δράστης

Σε αναζήτηση και τρίτου μέλους της ομάδας βρίσκονται οι αστυνομικοί, καθώς, όπως προέκυψε από την προανάκριση, την 19η Ιουνίου 2017, λίγο μετά τις 17.00, ένας τρίτος δράστης εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών στην Αγία Βαρβάρα και με την απειλή όπλου (το ίδιο αεροβόλο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δύο συλληφθέντες στα παραπάνω χτυπήματα) αποπειράθηκε να αποσπάσει χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ο ιδιοκτήτης αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή και να επιβιβαστεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από τις Αρχές. Εντός δε του οχήματος τον ανέμεναν οι δύο συλληφθέντες.

Από την έρευνα που έγινε στην κατοικία των δραστών κατασχέθηκαν: ένα μαύρο αεροβόλο πιστόλι, ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, ένας μαύρος κερματοδέκτης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα ζευγάρι χειροπέδες, διάφορα μηχανολογικά εξαρτήματα μοτοσικλέτας όπως εξατμίσεις, μοχλοί στήριξης, καπάκια κάρτερ κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης