Για ακόμη μία σεζόν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» παραμένει χωρίς ιατρό, υστερώντας σημαντικά σε παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, παρά το γεγονός ότι διακινούνται χιλιάδες επιβάτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ιατρείο του «Διαγόρας» παραμένει κλειστό από το 2015, όταν η μοναδική ιατρός που υπηρετούσε σε αυτό πήρε τη νόμιμη άδεια ανατροφής τέκνου. Για να επαναλειτουργήσει το ιατρείο, θα πρέπει να καλυφθεί το κενό από γιατρό που υπηρετεί σε άλλη υγειονομική μονάδα του νησιού, όμως λόγω της υποστελέχωσης που παρατηρείται στην περιοχή αυτό δεν είναι εφικτό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να κληθεί είτε το ΕΚΑΒ είτε γιατρός από τα κοντινά αγροτικά ιατρεία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα είναι ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου και την εφετινή σεζόν, αν δεν ληφθεί μέριμνα, θα λειτουργήσει χωρίς γιατρό και δεν ήταν λίγες φορές που επιβάτες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, ωστόσο ευτυχώς τα περιστατικά δεν ήταν σοβαρά.

Σημειώνεται πως ήδη ξεκίνησαν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των περιστατικών του αεροδρομίου, στα περισσότερα εκ των οποίων υπάρχει άρνηση μεταφοράς, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, αφού, ως γνωστόν, τα ασθενοφόρα παραμένουν ακόμα τρία για όλο το νησί, παρά το γεγονός ότι η σεζόν έχει ξεκινήσει και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης