Περίπου στις 10.45 το πρωί γύρω στα 100 μέλη της Χρυσής Αυγής με στρατιωτική περιβολή και βηματισμό χήνας μετέβησαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, κατέβασαν πανό το οποίο είχε αναρτηθεί, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν άτυπη παρέλαση επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Indymedia. Ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και κάτοικοι κι επαγγελματίες της περιοχής επιβεβαιώνουν την παρέλαση, αλλά όχι και την αφαίρεση του πανό από το σημείο. Μάλιστα, ένας επαγγελματίας ανέφερε ότι πιθανότατα το πανό έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Indymedia, η ομάδα των 100 χρυσαυγιτών χωρίστηκε στα δύο, με τους μισούς στο ένα πεζοδρόμιο και τους άλλους μισούς στο άλλο. Ορισμένοι από αυτούς βγήκαν από την παράταξη και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί προς τιμήν του αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς έφεραν ασπίδες, ενώ ακούστηκαν κάποια συνθήματα για τους «εθνικιστές αγωνιστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια κατέβηκαν την οδό Παναγή Τσαλδάρη και χωρίστηκαν στα δύο στην οδό Σαλαμίνος. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες μοίρασαν φυλλάδια, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και μικρά παιδιά.

Υλικές ζημιές σε στέκι ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Αργότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στην οδό Ερμού 9 στη Δραπετσώνα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε οικία στην οποία αναγραφόταν με σπρέι η λέξη «Ρεσάλτο», η οποία παραπέμπει σε στέκι, όπου συχνάζουν άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φέρονται να μπερδεύτηκαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού.

Πορεία των αντιεξουσιαστών

Άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Λαού και στη συνέχεια μετέβησαν στην Παναγή Τσαλδάρη και στο σημείο όπου σκίστηκε το πανό. Στις 15.00 ξεκίνησαν και πάλι πορεία προς το σημείο της αφετηρίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης