Σε εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα αναδεικνύεται η συμπεριφορά αξιωματικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιστατικά όπου εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και που καταλήγουν κατά κανόνα σε βίαιες ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το συμβάν της Ραφήνας και του Μεσολογγίου προστέθηκε και εκείνο της Καλαμάτας ενώ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου χρυσαυγίτες φέρονται να κτύπησαν πολίτη ελληνικής καταγωγής επειδή τόλμησε να εισέλθει σε κουρείο όπου εργάζονται οικονομικοί μετανάστες.

Ήδη με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυφύλακας Μακρής από την Αιτωλοακαρνανία που υπηρετούσε στο Α.Τ. Αιτωλικού και είχε διατεθεί για την προσωπική φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαραμπαρούση, αφού εθεάθη να συμμετέχει στις βίαιες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής κατά πάγκων μεταναστών στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το Σάββατο που πέρασε.

Την Δευτέρα ετέθη με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν έπραξε αυτό που όφειλε κατά την επιδρομή των χρυσαυγιτών σε πάγκους μεταναστών στην τοπική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη τοποθέτηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής περί επανάληψης αναλόγων επιδρομών από μέλη και βουλευτές της «όπου το κράτος δεν είναι παρόν προκειμένου να προστατευθούν οι Έλληνες» προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΛΑΣ η οποία απέσυρε τους αστυνομικούς που φρουρούν βουλευτές του κόμματος. Παραμένει η φρουρά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς και η φρουρά του Γενικού Γραμματέα του κόμματος κ. Ν. Μιχαλολιάκου.

Η απόσυρση των αστυνομικών έγινε για να αποφευχθούν εμπλοκές αστυνομικών οργάνων σε παράνομες ενέργειες που πραγματοποιούνται παρά την θέληση τους από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Επισημαίνεται πως πολύ πρόσφατα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατριβάνου καθώς και το μέλος της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δέχτηκαν επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Η ηγεσία του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν όλων τούτων και μάλιστα απέστειλε και εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό Νίκο Δένδια, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επετέθη με δριμύτητα κατά όλων εκείνων που στιγμάτισαν με παρεμβάσεις τους τις επιδρομικές ενέργειες κατά των μεταναστών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος χειροκροτήθηκε και από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση και η εξώδικη διαμαρτυρία

Σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας η Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου», προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος;».

Μιλώντας επίσης για «ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος», η Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου».

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ, στην οποία αναφέρει: «Κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία του κόμματος, διενεργώντας ελέγχους σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά. Η υπό την «αίρεση» της εγκρίσεως της εκτελεστικής εξουσίας, λειτουργία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ελληνικού Συντάγματος περί ελεύθερης συμμετοχής και δράσης σε πολιτικό κόμμα καθώς και περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, αποτελεί καταφανή συνταγματική εκτροπή, που δεν πρέπει να γίνει ανεκτή».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η εκτελεστική εξουσία, υπερβαίνοντας εκδικητικά, για προφανείς λόγους “πολιτικού μάρκετινγκ” τη δικαιοδοσία της και φαλκιδεύοντας έμπρακτα κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, μετά την προαναγγελία ποινικών διώξεων για τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έπραξαν το νόμιμο καθήκον του κάθε πολίτη στη διεκδίκηση του κράτους δικαίου, οδηγεί το Πολίτευμα, εν έτει 2012, σε πρωτοφανή μονοπάτια».

Καταλήγοντας, η διαμαρτυρία «ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:
Άγρια κόντρα Παυλόπουλου – Κασιδιάρη στη Βουλή,Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός της προσωπικής φρουράς του Μπαρμπαρούση, Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή διέλυσε πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα, Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσολόγγι: Επίθεση Χρυσαυγιτών σε πάγκους μεταναστών στη λαϊκή αγορά, Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης