Αυξημένα είναι τα μέτρα που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και τα οποία έχουν να κάνουν με την έλευση και παραμονή στο νησί, για μια περίπου εβδομάδα, μιας ομάδας Βρετανών τουριστών που ανήκουν σε club τύπου “18-30”. Πρόκεται για 600 με 1.000 άτομα Αφροβρετανούς και Αφροαμερικανούς, μέλη του club “Shut Down” που όπως έχει γίνει γνωστό θα αφιχθούν την Τετάρτη στη Ζάκυνθο και θα εγκατασταθούν στην περιοχή του Λαγανά, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι.
Το SHUTDOWN FESTIVAL είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ αστικών κλαμπ της Ευρώπης, συνδυάζει την ψυχαγωγική αξία ενός παραθεριστικού θέρετρου (ήλιο, άμμο, κλαμπ, πάρτυ) με μερικούς από τους μεγαλύτερους DJs του κόσμου και διεθνείς καλλιτέχνες. Κάθε μέρα και νύχτα διασκεδάζουν σε μερικές από τις πιο καταπληκτικές παραλίες και νυχτερινά κέντρα της περιοχής που επισκέπτονται.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου, δεδομένης της υποστελέχωσης, ζήτησε ενισχύσεις εκτός νησιού. Αυτός είναι και ο λόγος της ενισχυμένης παρουσίας ανδρών της ΟΠΚΕ Ηγουμενίτσας οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους στο νησί και έχουν ήδη ξεκινήσει περιπολίες και χαρτογράφιση καταστημάτων και κέντρων διάσκεδασης στον Λαγανά.

Οι πρώτες συμπλοκές

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια στον Λαγανά με μεθυσμένους Βρετανούς. Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις νεαροί Βρετανοί υπό την επήρεια μέθης προκάλεσαν μικροσυμπλοκές με επιχειρηματίες και άλλους τουρίστες με αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Το γεγονός, αν και ήσσονος σημασίας, δεν παύει να προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους και επιχειρηματίες που έχουν φθάσει, για να μην πούμε ξεπεράσει, τα όριά τους αφού μόνο σκοπό έχουν να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα προβλήματα

Αλκοόλ και χρήση “αερίου γέλιου”, το γνωστό μπαλονάκι, είναι ένα ακόμη “αγκάθι” στον Λαγανά μαζί με τα ναρκωτικά και νοθευμένα ποτά που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των επισκεπτών. Τα περιστατικά είναι αυξημένα και σοβαρά και ενέχεται κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του χρήστη, αν λάβει σε μεγαλύτερη ποσότητα κάτι από τα παραπάνω. Η μικροεγκληματικότητα, κυρίως οι κλοπές κινητών, πορτοφολιών και tablets από ανήλικους, κυρίως Ρομά, είναι ένα ακόμη στοιχείο που ανήκει στον κύκλο της παραβατικότητα στον Λαγανά. Τα αποτελέσματα της δυσφήμισης του Λαγανά ως προορισμού δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά επηρεάζουν ευρύτερα ολόκληρη τη Ζάκυνθο και τη φήμη της.
Πηγή: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης