Ξεκινά σήμερα, με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου προεξέχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στο νησί.

Σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 17:00 το απόγευμα, θα γίνει η επίσμη Κάθοδος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνεχεία θα τελεσθεί Αναστάσιμος Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία. Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία θα τελεσθεί η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Την ίδια ημέρα, ώρα 11 το πρωί θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης