Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία μέτωπα έχουν αναζωπυρωθεί, στις περιοχές κοντά στο χωριό Μαριές, στην περιοχή του Αγίου ΝικολάουΣύμφωνα με πληροφορίες, τρία μέτωπα έχουν αναζωπυρωθεί, στις περιοχές κοντά στο χωριό Μαριές, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου η φωτιά καίει κοντά σε ένα μοναστήρι αλλά και στην περιοχή Ναυάγιο, την πιο γνωστή ίσως περιοχή της Ζακύνθου παγκοσμίως.

Οι άνεμοι στο νησί έχουν κάπως κοπάσει «βοηθώντας» το τεράστιο έργο της Πυροσβεστικής ενώ οι Πυροσβέστες εκφράζουν την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα μέτωπα φωτιάς γιατί αυτό θα τους ανάγκαζε σε διασπορά δυνάμεων και εξοπλισμού, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα στον έλεγχο των μετώπων που καίνε ήδη.

Εντοπίστηκαν δύο εμπρηστές 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιληπτοί από ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο πετούσε πάνω από τη Ζάκυνθο έγιναν δύο άνδρες οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν φωτιά.

Οι εμπρηστές δεν έχουν συλληφθεί αλλά οι αρχές έχουν εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το συμβάν σημειώθηκε στα δυτικά της περιοχής των Μαριών.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο erisscon, άρχισαν ρίξεις νερού από αέρα, βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, ενισχύσεις ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Πιο συγκεκριμένα, με έκτακτο δρομολόγιο το πλοίο «Mare Di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», έφτασαν στην Ζάκυνθο, 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, 3 ερπυστριοφόρα του στρατού, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης