Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι Μαριές, αφού η φωτιά μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο χωριό. Μέχρι αυτήν την ώρα (04.00 π.μ.) το μέτωπο βρίσκεται περιμετρικά του χωριού και συνεχίζει να το απειλεί, ενώ πιο μακριά εξακολουθούν να καίγονται δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.

Γύρω στις 23.30 το βράδυ της Κυριακής, οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικήσιμα κτίσματα, παλιές αποθήκες και αγροικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρίσκονται ακόμη στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν όλη τη νύχτα, προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Μαζί με πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο χωριό και κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του δήμου. Οι υπόλοιποι κάτοικοι, όμως, έμειναν στις θέσεις τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, ισχυρές ενισχύσεις με οχήματα και άνδρες καταφθάνουν σήμερα στο νησί για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.

Πηγή: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης