Ζημιές χιλιάδων ευρώ στα παράλια της Αγιάς

Ζημιές χιλιάδων ευρώ στα παράλια της Αγιάς
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και των δήμων που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην παραλιακή του Δήμου Αγιάς, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις στον δρόμο, πλημμύρισαν ρέματα, ενώ σχεδόν καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία!Όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, «η αγροτική οδοποιία δυστυχώς πλέον δεν υφίσταται. Θέλουν όλα φτιάξιμο από την αρχή». Αυτό πρακτικά σημαίνει ζημιά άνω των 150.000 ευρώ. Την ίδια ώρα τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τις ράμπες των ρεμάτων, αλλά και τμήματα της εσωτερικής οδοποιίας στα παράλια όπου και υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Γκουντάρας πάντως τόνισε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, εξηγώντας πως δεν υφίσταται λόγος αιτήματος να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Αυτό που θα ζητήσουμε είναι έκτακτη χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάζονται στον δρόμο που συνδέει τα Φάρσαλα με τον Βόλο, στο ύψος της Νεράιδας. Εκεί, όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καραμπούζης, «το πρόσφατο αλώνισμα σε πολλά χωράφια είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση μετακίνησης φερτών υλικών στο οδόστρωμα, καθιστώντας το επικίνδυνο». Για τον λόγο αυτόν συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται για τον συνεχή καθαρισμό του.Από την έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» ο Ενιπέας στα Φάρσαλα, χωρίς ωστόσο η στάθμη να υπερβεί το όριο επιφυλακής.

Πηγή: onlarissa.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 14:36