Το πιο παράλογο πρόσωπο των ελεγκτικών αρχών γνωρίζει εδώ και περίπου έναν χρόνο συνταξιούχος από την Πάτρα ονόματι Ν.Λ., καθώς η Εφορία τού στέλνει ραβασάκια με τα οποία τον καλεί να καταβάλει φόρους για περιουσία και καταθέσεις που ποτέ δεν είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει το patrastimes, πρόκειται για άνθρωπο της διπλανής πόρτας που βγήκε στη σύνταξη πριν από λίγο καιρό, ενώ σε όλη του τη ζωή δεν είχε παρά αποδοχές τεχνίτη σε δημόσιο οργανισμό.

Τα περίεργα έως και εξωφρενικά ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν έλαβε για πρώτη φορά ειδοποιητήριο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να ρυθμίσει φορολογική εκκρεμότητα για τρία μεγάλα ακίνητα στον Πειραιά και καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 6 εκατ. ευρώ. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να πάει στην Εφορία και να γνωστοποιήσει ότι ουδέποτε κατείχε ακίνητα στον Πειραιά ή τέτοιο χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, πριν από έναν χρόνο η Εφορία επανήλθε, και με έγγραφό της ζητά πλέον την καταβολή φόρων ύψους 7 εκατ. ευρώ για τα τρία μεγάλα ακίνητα που υποτίθεται πως έχει στον Πειραιά, καθώς και για τις καταθέσεις. Υπάρχουν, μάλιστα, και προσαυξήσεις για τους φόρους που δεν έχουν πληρωθεί τόσα χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιμονή της Εφορίας έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά του πολίτη, ο οποίος έπειτα από έρευνα πληροφορήθηκε ότι στον Πειραιά έμενε ο πατέρας του, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη πριν από δεκαετίες.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα ακίνητα στον Πειραιά για τα οποία καλείται να πληρώσει φόρο ανήκουν σε άγνωστα πρόσωπα, τα οποία υποστηρίζουν πως ουδεμία σχέση είχαν με τον πατέρα του, ενώ, σύμφωνα με άλλο σενάριο, δεν αποκλείεται καταθέσεις και ακίνητα να έχουν… ξαφριστεί από κάποιο κύκλωμα το οποίο γνώριζε ότι δεν υπήρχε γέφυρα επικοινωνίας του πατέρα με τον γιο και την πρώην σύζυγό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης