Να επισκεφθεί και το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η διερευνητική επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που θα πραγματοποιήσει έρευνα στο ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας ζητά με επιστολή του προς το ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας το Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου Τεμπλονίου.

Η επιτροπή θα πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα σε ΧΥΤΑ στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και αυτός του Νότου, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΔΣ του συλλόγου Τεμπλονίου θεωρεί επιβεβλημένη την επίσκεψη της επιτροπής στο χώρο τους ΧΥΤΑ Μέσης για λόγους που όπως επισημαίνουν, άπτονται άμεσα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου Τεμπλονίου προς τον ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

“Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι την Πεμπτη Διερευνητική Επιτροπή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, πρόκειται να πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα μεταξύ άλλων και στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η λάθος χωροθέτησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, δεν συμπεριελήφθη και η χωματερή Τεμπλονίου, δεδομένης της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο, όπως έχει διαπιστωθει επανειλημμένως από κλιμάκια ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, ενώ είναι ενήμερη η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι επιβαλλεται η Διερευνητική Επιτροπή να επισκεφθεί και την χωματερή Τεμπλονίου για λόγους που άπτονται άμεσα της προστασίας του περιβάλλοντος και συνεπώς της δημόσιας υγείας.”

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης