Θεωρητικά, περνάμε αρκετό χρόνο στην κουζίνα μας. Το να ετοιμάζουμε μόνοι μας όλα μας τα γεύματα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στο να γνωρίζουμε τι καταναλώνουμε, αλλά και να ελέγχουμε καλύτερα την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού μας. Η κουζίνα, όμως, είναι από τα πιο βρώμικα δωμάτια του σπιτιού, αν αναλογιστούμε πόσες δουλειές κάνουμε εκεί μέσα. Το να χρησιμοποιούμε παλιά εξαρτήματα αυξάνει τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης, αλλά και πολλών ασθενειών. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που έχουμε στην κουζίνα μας και πρέπει να αλλάζουμε τακτικά…

Αντικολλητικό τηγάνι

Από τα πιο χρήσιμα εξαρτήματα, καθώς μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε κάθε είδους φαγητό, και μετά δεν χρειάζεται υπερβολικό καθάρισμα. Πρέπει να προσέχετε, όμως, να μην τοποθετείτε ποτέ το τηγάνι σε θερμοκρασία πάνω από 260 βαθμούς Κελσίου, καθώς μπορεί να βγάλει τοξικές αναθυμιάσεις, ειδικά αν το τηγάνι σας έχει χρησιμοποιηθεί πολύ, και αν το έχετε τρίψει με συρματάκι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης