Παρακάτω θα δείτε μερικές παραμέτρους που αποδεδειγμένα επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική ζωή και τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Ρινική συμφόρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της όσφρησης η μύτη μας αναγνωρίζει τις φερομόνες –χημικές ουσίες που μεταφέρουν μυρωδιές. Μελέτη που εκπονήθηκε από Σουηδούς ερευνητές το 2012 έδειξε ότι η αδύναμη όσφρηση στους άνδρες συσχετίζεται με μικρότερο αριθμό ερωτικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής, ενώ στις γυναίκες συσχετίζεται με το αίσθημα ανασφάλειας στη σχέση. Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Δρ Ιλόνα Κρόι, «ποικίλα κοινωνικά σήματα μεταφέρονται μέσω του οσφρητικού συστήματος (της μύτης και των νεύρων της ρινικής κοιλότητας) και η αδυναμία της όσφρησης συνεπάγεται πιθανώς ότι το άτομο δεν λαμβάνει τα σήματα αυτά». Ακόμη και ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας, συμπληρώνει ο Δρ Ντέιβιντ Έντουαρντς, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Για παράδειγμα, μια ιογενής λοίμωξη μπορεί προσωρινά να οδηγήσει σε μείωση στα επίπεδα της τεστοστερόνης, σημειώνει ο Έντουαρντς.

Δίαιτα

Η στέρηση τροφής έχει συχνά αναπάντεχες «παρενέργειες». Η απότομη μείωση του βάρους καταπονεί τον οργανισμό και μπορεί να πυροδοτήσει την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ερωτική διάθεση. Η απώλεια ποσοστού άνω του 10% του συνολικού σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα θέτει το σώμα σε κατάσταση «αυτοσυντήρησης», οπότε μοιραία το σεξουαλικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης