Διαβάστε παρακάτω τις οκτώ αλήθειες που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

1. Δεν σημαίνει πως ό,τι σε βοηθάει να νιώθεις καλά θα λύσει και όλα σου τα προβλήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαλογισμός, για παράδειγμα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα με εσένα και τους γύρω σου, μην περιμένεις όμως να εξαφανιστούν και όλα τα προβλήματα που σε βασανίζουν διά μαγείας. Απλώς έτσι χτίζεις όλες εκείνες τις γερές βάσεις που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και καλύτερο attitude ό,τι θα βρεις μπροστά σου μετέπειτα.

2. Η ψυχολογική υγεία χρειάζεται την ίδια προσοχή με τη σωματική

Το να λες σε κάποιον που έχει κατάθλιψη διάφορα τύπου «έλα ρε, υπομονή και όλα θα πάνε καλά» είναι το ίδιο με το να λες σε κάποιον που έχει σπάσει το πόδι του «έλα ρε, σταμάτα να πονάς». Η ψυχολογική υποστήριξη δεν είναι ντροπή. Αν νιώθεις πως πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, κάν’ το. Όπως ακριβώς θα έκανες, αν είχες σπάσει το πόδι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Τα περισσότερα από τα αρνητικά που σκέφτεσαι δεν ισχύουν

Σκέψεις όπως «κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμένα» ή «δεν χρησιμεύω σε τίποτα» βασανίζουν πολλούς ανθρώπους με κατάθλιψη – και τις περισσότερες φορές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Υπάρχει κόσμος που θα ενδιαφερθεί και θα σε βοηθήσει, με την προϋπόθεση πως είσαι ανοιχτή σε αυτήν τη βοήθεια. Μη φοβάσαι να τους μιλήσεις.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης